Afganisztán Tálibok - Újra a tálibok kezén Afganisztán : Az usa és a nyugat támogatásával az elmúlt 20 évben lassan felépült ország most pillanatok alatt tér vissza a majdnem középkori állapotok közé, oda, ahol a.

Afganisztán Tálibok - Újra a tálibok kezén Afganisztán : Az usa és a nyugat támogatásával az elmúlt 20 évben lassan felépült ország most pillanatok alatt tér vissza a majdnem középkori állapotok közé, oda, ahol a.. Az afgán kormány összeomlik, mivel ghani elnök elmenekül az országból, a tálibok pedig bevonulnak kabulba. Pakisztán bejelentette, hogy lezárta az afganisztánnal közös torkhami határátkelőt, miután az is a tálibok ellenőrzése alá került az afgán oldalon. A tálib katonai mozgalom majd fél évtized elteltével tudta csak újraszervezni magát. Jelentős sikereket értek el a tálibok az afgán hadsereg ellen indított nagyszabású offenzívájuk során. Ha elérik céljukat, a végső győzelmet, akkor megfosztják a nőket a jogaiktól és földönfutóvá teszik a fél társadalmat.

A tálib katonai mozgalom majd fél évtized elteltével tudta csak újraszervezni magát. Az afganisztáni radikális iszlamista tálib lázadók elfoglalták az ország északnyugati részében fekvő sibargan városát, dzsauzdzsán tartomány székhelyét. Afganisztán felét elfoglalták a tálibok. Az afgán kormány összeomlik, mivel ghani elnök elmenekül az országból, a tálibok pedig bevonulnak kabulba. Gaál józsef könyörtelen fegyveres harcok dúlnak afganisztán egész területén a radikális iszlamista tálibok és az amerikaiak által kiképzett afgán nemzeti hadsereg (ana) között.

Afganisztán minden határátkelője a tálibok kezére került ...
Afganisztán minden határátkelője a tálibok kezére került ... from pestisracok.hu
2007 elején a tálibok növekvő jelenlétére válaszul az egyesült államok növelte csapatai létszámát. Az afgán kormány összeomlik, mivel ghani elnök elmenekül az országból, a tálibok pedig bevonulnak kabulba. Az afgán kormány egyelőre hivatalosan nem erősítette meg, hogy a. Az összecsapások következtében eddig több ezer ártatlan civil vesztette életét, és a helyzet egyáltalán nem úgy fest, hogy a felek feladnák a pozícióit a. Az usa és a nyugat támogatásával az elmúlt 20 évben lassan felépült ország most pillanatok alatt tér vissza a majdnem középkori állapotok közé, oda, ahol a. Jelentős sikereket értek el a tálibok az afgán hadsereg ellen indított nagyszabású offenzívájuk során. Jelenleg afganisztán politikai térképe így néz ki, a fehér területek a tálibok kezén vannak, míg a pirossal jelölt térséget a kormányerők ellenőrzik: A tálibok is közölték, hogy kabul békés megszállására törekszenek, és békés hatalomátadást akarnak.

A tálibok is közölték, hogy kabul békés megszállására törekszenek, és békés hatalomátadást akarnak.

Az iszlamista lázadók az ország második legnépesebb városát, kandahárt is elfoglalták, és már csaknem az ország fele fölött átvették az uralmat. Az afganisztáni radikális iszlamista tálib lázadók elfoglalták az ország északnyugati részében fekvő sibargan városát, dzsauzdzsán tartomány székhelyét. A mozgalomban szerepet vállaló afgánokat az egyesült államok terrorizmussal gyanúsította meg, egy részüket guantánamói fogolytáborba szállította. A tálib katonai mozgalom majd fél évtized elteltével tudta csak újraszervezni magát. Jelentős sikereket értek el a tálibok az afgán hadsereg ellen indított nagyszabású offenzívájuk során. De ha a dohai megállapodással ellentétben marad külföldi katona az. Az afgán kormány összeomlik, mivel ghani elnök elmenekül az országból, a tálibok pedig bevonulnak kabulba. A tálibok szokatlan, megfigyelők szerint körmönfont taktikával egy hét alatt leverték az afganisztán északi részén uralkodó ellenségeiket és sarokba szorították a demokratikusan megválasztott kormányt. Hadid elmondása szerint a tálibok érdemi harc nélkül vették be a várost, a városközponton kívül vannak még szórványos összecsapások, de mint fogalmazott: Pakisztán bejelentette, hogy lezárta az afganisztánnal közös torkhami határátkelőt, miután az is a tálibok ellenőrzése alá került az afgán oldalon. A tálibok egyik szóvivője a twitteren péntekre virradóra jelentette be, hogy csapataik „teljességgel megszállták kandahárt. Az afgán belügyminisztérium megerősítette, hogy a dzsihadista tálibok megkezdték a kabul elleni hadműveleteket. A tálib felkelők behatoltak az elnöki palotába kabulban, afganisztán fővárosában és elfoglalták az épületet.

Afganisztánban a totális hatalmat megszerző tálib lázadók bejelentették kedden, hogy büntetlenséget biztosítanak minden állami tisztviselőnek, és felszólították őket, hogy térjenek vissza munkahelyükre. A tálibok vezetői afganisztán déli részére húzódtak vissza. Lángolnak az erdők spanyolországban is miközben 45 fokos kánikula is tombol! Az összecsapások következtében eddig több ezer ártatlan civil vesztette életét, és a helyzet egyáltalán nem úgy fest, hogy a felek feladnák a pozícióit a. A tálib lázadók immár afganisztán összes határátkelőjét az ellenőrzésük alatt tartják, így az országot már csak légi úton, a kabuli repülőtérről lehet elhagyni.

Afganisztán elesése: sakk-matt | Hírkelte
Afganisztán elesése: sakk-matt | Hírkelte from hirkelte.epizy.com
A tálibok elfoglalták az elnöki palotát. De ha a dohai megállapodással ellentétben marad külföldi katona az. Afganisztánban a totális hatalmat megszerző tálib lázadók bejelentették kedden, hogy büntetlenséget biztosítanak minden állami tisztviselőnek, és felszólították őket, hogy térjenek vissza munkahelyükre. Az afp francia hírügynökségnek a városból helyiek megerősítették, hogy a. A tálibok még akkor sem tartották uralmuk alatt afganisztán északi részének egészét, amikor ők voltak hatalmon. Asraf gáni afgán elnök vasárnap elhagyta afganisztán, az ország nagy részét tíz nap alatt elfoglaló iszlamista szélsőséges tálibok pedig a fővárosba, kabulba is bevonultak, elfoglalták az elnöki palotát, és közölték, hogy hamarosan kikiáltják az afganisztáni iszlám emirátust. A tálibok vezetői afganisztán déli részére húzódtak vissza. Afganisztán felét elfoglalták a tálibok.

Levegőbe lőttek az amerikai katonák a kabuli repülőtéren, amikor a tálibok megközelítették őket agresszívan!

A tálibok afganisztán negyedik legnépesebb városát is elfoglalták. A tálibok vezetői afganisztán déli részére húzódtak vissza. Az afgán kormány egyelőre hivatalosan nem erősítette meg, hogy a. A tálibok iszlám vallási fanatikus csoport, a vallás szunnita ágához tartoznak, a mozgalom 1994 körül jött létre. Újabb tartományt foglaltak el a tálibok. A korábbi elnök, hamid karzai a facebookon bejelentette, hogy koordinációs tanács jön létre a hatalom. A tálibok szokatlan, megfigyelők szerint körmönfont taktikával egy hét alatt leverték az afganisztán északi részén uralkodó ellenségeiket és sarokba szorították a demokratikusan megválasztott kormányt. Az usa és a nyugat támogatásával az elmúlt 20 évben lassan felépült ország most pillanatok alatt tér vissza a majdnem középkori állapotok közé, oda, ahol a. A tálibok a brit reuters hírügynökség által idézett amerikai hírszerzési értékelések szerint 30 napon belül körülzárhatják, míg 90. A radikális iszlamista tálibok elfoglalták afganisztán második legnépesebb városát, kandahárt is. Azonban úgy tűnik, most mindent megtesznek azért, hogy teljesen ellenőrzésük alá vonják ezt a területet, mielőtt kabulra fordítanák figyelmüket. Gaál józsef könyörtelen fegyveres harcok dúlnak afganisztán egész területén a radikális iszlamista tálibok és az amerikaiak által kiképzett afgán nemzeti hadsereg (ana) között. De ha a dohai megállapodással ellentétben marad külföldi katona az.

Azonban úgy tűnik, most mindent megtesznek azért, hogy teljesen ellenőrzésük alá vonják ezt a területet, mielőtt kabulra fordítanák figyelmüket. Ha elérik céljukat, a végső győzelmet, akkor megfosztják a nőket a jogaiktól és földönfutóvá teszik a fél társadalmat. Elveszett az ország, a tálibok bevonultak az elnöki palotába. Pakisztán bejelentette, hogy lezárta az afganisztánnal közös torkhami határátkelőt, miután az is a tálibok ellenőrzése alá került az afgán oldalon. Jelentős sikereket értek el a tálibok az afgán hadsereg ellen indított nagyszabású offenzívájuk során.

A tálibok nem diszkriminálják majd a nőket, de a saría ...
A tálibok nem diszkriminálják majd a nőket, de a saría ... from 24.p3k.hu
A tálibok afganisztán negyedik legnépesebb városát is elfoglalták. A tálibok szokatlan, megfigyelők szerint körmönfont taktikával egy hét alatt leverték az afganisztán északi részén uralkodó ellenségeiket és sarokba szorították a demokratikusan megválasztott kormányt. Afganisztán elesett, a tálibok elfoglalták az elnöki palotát kabulban. Jelentős sikereket értek el a tálibok az afgán hadsereg ellen indított nagyszabású offenzívájuk során. Afganisztánban a totális hatalmat megszerző tálib lázadók bejelentették kedden, hogy büntetlenséget biztosítanak minden állami tisztviselőnek, és felszólították őket, hogy térjenek vissza munkahelyükre. A tálibok egyik szóvivője a twitteren péntekre virradóra jelentette be, hogy csapataik „teljességgel megszállták kandahárt. Az összes biztonsági erő elhagyta a várost, a helyi katonák hátrahagyták felszerelésüket és az üzbég határ felé menekültek. 2007 elején a tálibok növekvő jelenlétére válaszul az egyesült államok növelte csapatai létszámát.

A tálibok szokatlan, megfigyelők szerint körmönfont taktikával egy hét alatt leverték az afganisztán északi részén uralkodó ellenségeiket és sarokba szorították a demokratikusan megválasztott kormányt.

A tálib felkelők behatoltak az elnöki palotába kabulban, afganisztán fővárosában és elfoglalták az épületet. A tálib lázadók immár afganisztán összes határátkelőjét az ellenőrzésük alatt tartják, így az országot már csak légi úton, a kabuli repülőtérről lehet elhagyni. Lángolnak az erdők spanyolországban is miközben 45 fokos kánikula is tombol! A tálibok egyik szóvivője a twitteren péntekre virradóra jelentette be, hogy csapataik „teljességgel megszállták kandahárt. Elveszett az ország, a tálibok bevonultak az elnöki palotába. A tálibok elrendelték, hogy harcosaik tartózkodjanak az erőszaktől és biztosítsák. De ha a dohai megállapodással ellentétben marad külföldi katona az. Az afp francia hírügynökségnek a városból helyiek megerősítették, hogy a. A mozgalomban szerepet vállaló afgánokat az egyesült államok terrorizmussal gyanúsította meg, egy részüket guantánamói fogolytáborba szállította. Az összecsapások következtében eddig több ezer ártatlan civil vesztette életét, és a helyzet egyáltalán nem úgy fest, hogy a felek feladnák a pozícióit a. Ha elérik céljukat, a végső győzelmet, akkor megfosztják a nőket a jogaiktól és földönfutóvá teszik a fél társadalmat. Asraf gáni afgán elnök vasárnap elhagyta afganisztán, az ország nagy részét tíz nap alatt elfoglaló iszlamista szélsőséges tálibok pedig a fővárosba, kabulba is bevonultak, elfoglalták az elnöki palotát, és közölték, hogy hamarosan kikiáltják az afganisztáni iszlám emirátust. Egy helyi lakos az afp francia hírügynökségnek nyilatkozva.